IVN Open Dag

Locatie: Steenbergerpark bij het IVN Struunhuus, Hoogeveen
Datum: 9 september
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Website: www.ivn.nl

Op zaterdag 9 september, van 14:00 tot 17:00 uur, organiseren we voor de derde keer onze Open Dag, waar je kennis kunt maken met de werkgroepen van IVN.
 
Jeugdactiviteiten
De jeugdactiviteiten starten om 14:30, met dit jaar als thema; “Duurzaamheid”.
Scharrelkids, Natuurkenners en Struners starten met dit thema en gaan op ontdekkingsreis. Wie weet wat voor mooie duurzame dingen zij gaan bedenken.
 
Werkgroepen
Bezoekers kunnen kennismaken met de verschillende werkgroepen of eigenhandig een nestkastje in elkaar timmeren om het project ‘Vogelvriendelijk Hoogeveen’ te ondersteunen. Leer tijdens het klussen meer over de nestgelegenheid en het voedsel voor de vogels en wie weet broeden er straks koolmeesjes in je eigen tuin. Alle informatie over het natuurlijk bestrijden van de eikenprocessierups is te halen bij onze vrijwilligers.
 
Samenwerking
De biologische boerderij de Zonnehorst is er eentje om zeker kennis mee te maken. Door middel van een groente- en fruittas laten ze zien wat voor mooie producten ze afleveren in Hoogeveen. Dit weer in samenwerking met kinderboerderij de Beestenbult waar de mensen van Promens Care iedere donderdag klaar staan om de groente en fruittassen uit te leveren en af te rekenen. Natuurlijk zijn ook de mensen van kinderboerderij ‘de Beestenbult’ aanwezig.
 
't Struunhuus
Om 14:00 uur starten we de Open Dag en gaan we het bord op de deuren van 't Struunhuus onthullen. Nu we voor de 4e keer onze Open Dag houden wordt het tijd om eens te laten zien wie er nu eigenlijk gebruik maakt van het mooie gebouwtje in het Steenbergerpark.
 
Bij 't Struunhuus staan vrijwilligers klaar met heerlijke hapjes en natuurlijk koffie en thee. Het is natuurlijk ook heel leuk om een broodje te bakken en je eigen kruidenboter te maken.
 
Informatie over IVN en de activiteiten? Of meedoen met IVN? Zoek een van de vrijwilligers en vraag ernaar.